Dags för ny Tradition: Fira Galentine’s Day med Favorittjejerna i ditt Liv!

Galentine's Day | HungryHeart.se

(bildkälla)

På söndag är det alla hjärtans dag och det kan ju vara den högtid, näst julen, som har mest måsten och förväntningar på sig. Jag är i och för sig väldigt förtjust i hjärtan (märks det i bloggnamnet?) och tycker att det är underbart att kärleken uppmärksammas och firas. Däremot rymmer kärleken så mycket mer än tvåsamhet, heterosexualitet, rosor och restaurangbesök.

Som alternativ (eller tillägg) skulle jag vilja slå ett slag för GALentine’s Day. Påfundet kommer från serien Parks and Recreations och vi låter karaktären Leslie Knope förklara vad det är: “Oh, it’s only the best day of the year. Every February 13th, my lady friends and I leave our husbands and our boyfriends at home, and we just come and kick it, breakfast-style. Ladies celebrating ladies.”

Det må vara en hitte-på-högtid (precis som kanelbullens dag eller kramens dag), men det är faktiskt ett grymt tillfälle att fira kvinnlig vänskap lite extra. Det blir en påminnelse om att man som tjej inte måste ha en pojkvän/fästman/man för att ha gott om kärlek i sitt liv. Och även om man är tillsammans med någon, så är ens vänner så oerhört viktiga och väl värda att hylla med en egen högtidsdag.

Så det kanske är dags för en ny tradition? Varför inte samla ihop dina favorittjejer för en Galentine’s Day i år!

Happy Galentine's Day! | HungryHeart.se

(bildkälla)

På tal om att hylla tjejer, så vill jag tipsa lite extra om dessa inlägg skrivna av två lovely ladies:

Sandra har precis avslöjat februaris Monthly Makers-tema! Häng med så skapar vi tillsammans!
Alicia skriver så vansinnigt bra om hur det kan kännas att få sin konst stulen och om vikten av att fakturera tjuvarna.

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

16 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  12 februari, 2016

  Vilken fin högtidsidé! Synd att jag redan har planer med min familj imorgon, men det är ju iofs också kärlek så det kanske inte spelar så stor roll :)

  • Svara

   Hungry Heart

   12 februari, 2016

   Det låter underbart att fira med familjen och kärleken till dem! Hoppas ni får det riktigt mysigt!

 2. Svara

  ISA

  12 februari, 2016

  riktigt bra grej! istället för att jag ska gå runt och knorra och vara lite singelbitter kanske jag borde fira detta ;) kram till dig!

  • Svara

   Hungry Heart

   12 februari, 2016

   Ja men eller hur! Jag tycker definitivt att du skall samla ihop ditt favoritgäng med tjejer och fira! Kram

 3. Svara

  Katarina

  12 februari, 2016

  Har aldrig hört talas om detta men kul idé. Jag har firat alla hjärtans dag med vännerna några gånger, också att rekommendera. Det roligaste var när vi gick på romantisk middag och alla matade och flirtade med alla, lite lagom förvirrad restaurangpersonal där innan de hajade och hängde på. Men viktig grundtanke i galentine´s day, att höja varandra istället för att dissa.

  • Svara

   Hungry Heart

   12 februari, 2016

   Nej, det verkar ju inte vara särskilt känt i Sverige med Galentine’s Day, men desto större anledning att sprida ordet om det! Det låter ju som en helt magiskt rolig alla hjärtans dag du firade med vännerna. Sjukt mycket skojigare än nallebjörnar och rosenblad! =)

 4. Svara

  Ida här och nu

  12 februari, 2016

  Ja roligt och mysigt med en tjejkväll. Önskar att jag hade ett tjejgäng att fira med. De hade jag förr. Men jag är inte mycket för sånt där. Kärlek kan man ju visa alla dagar. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   13 februari, 2016

   Ja men absolut är kärlek till för alla dagar på året! Ibland kan det vara roligt att uppmärksamma det lite extra dock som en påminnelse att värdesätta det man har. Kramar

 5. Svara

  Alicia

  13 februari, 2016

  Hata Valentin, älska Leslie <3<3<3

  • Svara

   Hungry Heart

   13 februari, 2016

   Ha ha! Kort, kärnfullt och sant! =D

 6. Svara

  Helena

  13 februari, 2016

  Bra att lägga fokus på att kärlek är vidare än normativ heterosexuell tvåsamhet. Jag är delad när det gäller den här dagen. Mitt fokus på den här dagen blir kärlek utan att den måste vara preciseras. Kärlek till de som är viktiga i mitt liv.
  Tittade in på länken om upphovsrätt. Jag signerar mina bilder och har på första sidan på två ställen skrivit om copyright både gällande text och bild.
  Riktigt fin och kärleksfull helg. Kram
  Ps Hur har det gått för din livskamrat? Tänkte han blev ju sjuk för ett tag sedan. Ds

  • Svara

   Hungry Heart

   14 februari, 2016

   Ja men visst är det tveeggat! Kärlek kan inte hyllas och firas nog och samtidigt blir alla hjärtans dag lätt till en smetig kommersiell dag. Det känns viktigt i alla fall att lyfta fram alternativ tycker jag och betona att man inte måste ha en parrelation och bada i rosa nallar på alla hjärtans dag för att inte vara ”misslyckad”. =)
   Tack för att du frågar om sambon! Han har hållit sig frisk (förutom en maginfluensa, men det är ju peanuts i jämförelse) och har fått tid för utredning om två veckor.
   Ha en fin avslutning på helgen med mycket kärlek! Kramar

 7. Svara

  Borgmästaren

  14 februari, 2016

  Roligt! Ingen dum ide. Kanske vi har det och GAYentines day också. Fram för mer varianter på firande. Tycker det är fascinerande hur både Valentine och Halloween kommit till Sverige och slagit rot på bara något årtionde.

  Min man fyller år den 14:e så Valentine brukar vi aldrig fira. Även om jag då och då får något av honom den 14:e. Det blir liksom nog med ett firande.

  • Svara

   Hungry Heart

   14 februari, 2016

   Gayentine’s Day låter också strålande! Över huvud taget tycker jag om alternativa former av firande där det inte finns några måsten och där så många som möjligt kan känna sig inkluderade. Jag tror på att hitta sina egna former av traditioner (som dessutom kan ändra sig många gånger om) och har så svårt för att göra vissa saker på högtider bara för att det ”skall” vara så.
   Valentine och Halloween är ju båda högtider som är förknippade med en hel del konsumtion, så jag förstår att handeln gjort sitt bästa med att arbeta in begreppen hos oss. Lite spännande att Halloween fått en lite egen tolkning här hos oss med fokus uteslutande på skräck. I USA klär ju folk ut sig till lite vad som och det måste inte nödvändigtvis vara zombies och sexiga vampyrer… =)
   Hoppas din man får en riktigt bra födelsedag och att ni haft en fin helg!

 8. Svara

  Lili

  16 februari, 2016

  Jag älskar den idén, och jag älskar Parks & Rec! Visserligen är jag förtjust i Alla Hjärtans Dag också, allt som uppmärksammar kärlek är värt att firas, tänker jag. Det tråkiga är ju bara att det är en väldigt heteronormativ högtid och att det så ofta fokuserar på konsumtion. Det ska vara chokladaskar, smycken, underkläder, parfymer och dyra restaurangbesök. Vet du vad jag och min pojkvän gjorde den 14:e? Vi spelade Bingo med en massa pensionärer, sen gick vi hem och lagade indiskt följt av att hänga på gymmet. En rätt vanlig dag med andra ord, men vi var i alla fall tillsammans.

  • Svara

   Hungry Heart

   16 februari, 2016

   Vad underbara ni är som spelade bingo med panschosarna på alla hjärtans dag! ? Det är en sådan himla kärlek i att kunna göra vardagliga saker tillsammans och känna samhörighet utan att behöva krångla till det. Choklad och restaurangbesök är visserligen underbart, men det är ju inget måste bara för att det råkar vara den 14:e februari!

LEAVE A COMMENT