Lär känna mig bättre!

Ruth1

Ni som följt bloggen ett tag kan ju inte ha undgått att märka att jag bor på landet, har en vansinnigt gullig hund som heter Isbjörnen eller att jag älskar att fotografera, baka, återbruka och skapa/DIY:a på olika sätt. Däremot har jag varit rätt sparsam med att berätta om mig själv som person, men nu tänkte jag att det är dags att ni får lära känna mig lite bättre. Så here we go – här kommer ett gäng knasiga fakta om mig!

Jag heter alltså Ruth, är 37 år gammal och min hemliga talang är att äta godissnören snabbt med händerna på ryggen. Jag älskar naturen, Berlin, glada färger, svart humor och att lyssna på gangstarap och Håkan Hellström. Yoga gör mig stressad, men jag blir lugn av hård intervallträning. Min favorit-kroppsdel är min hjärna.

Jag är fascinerad av absurda saker och udda fakta, älskar att lära mig nya saker och tröttnar snabbt på enformighet. Det är också orsaken till att jag har mer än 500 högskolepoäng (8,5 år!) inom rätt olika områden. Jag har lätt för att snöa in på saker och bli lite halvbesatt av dem, t ex bakade jag macarons två gånger i veckan under en lång period tills jag fick dem perfekta. Det mest udda jag hakat upp mig på är nog den östtyska säkerhetstjänsten Stasi och jag slukar fortfarande allt jag kommer över om den! =D (Nej, jag har inte Aspergers!)

Ruth2

För tre år sedan bosatte jag mig på landet tillsammans med min sambo, men innan dess hade jag bara bott i städer + Sydafrika som liten och USA som tonåring. Jag har flyttat 19 gånger i mitt liv och eftersom jag vuxit upp på lite olika ställen, har jag snickrat ihop en egen dialekt som är svår att placera. Bland de första frågorna jag får när jag träffar en ny person är ALLTID var min dialekt kommer ifrån.

Jag har varit i 27 olika länder, suger på att kallprata men är en fena på att åka skidor. Att träffa nya människor gör mig oftast rejält obekväm, men om man väl lär känna mig är jag rolig som fan. Husmanskost är inte min grej men kaffe och choklad kan jag inte leva utan. Jag är varken lagom eller normal, men det är heller inte min ambition. Feminism och medmänsklighet är områden jag brinner för och jag är väldigt omtänksam och noga med att alla skall känna sig inkluderade. Jag har supit med Bosse Larsson och att skapa material till bloggen och att blogga är något av det absolut roligaste jag vet…

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

50 Comments

 1. Svara

  Annica

  18 februari, 2016

  Kul att få läsa mer om dig! :D och så måste jag väl tillägga att det kom några igenkännande fniss när jag läste, det ska bli superkul att träffas sen!

  • Svara

   Hungry Heart

   18 februari, 2016

   Det skall bli jättekul att träffa dig också! (När jag kommit över första hjälp-ny-människa-fasen, ha ha!) =D

 2. Svara

  Ida här och nu

  18 februari, 2016

  Va roligt att få läsa lite om dig. Alltid kul att få veta mer om personen bakom bloggen. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   18 februari, 2016

   Jag tycker ju att det är lite läskigt att berätta om mig själv på bloggen, så roligt att du gillar det! Kram

 3. Svara

  Anna María

  18 februari, 2016

  Sååå kul att läsa. Säger som Annica och ser fram emot att träffas :)

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Detsamma! Hoppas du får en riktigt bra helg!

 4. Svara

  Linnea

  18 februari, 2016

  Haha stycket med macarons och stasi fick mig att skratta! Såna här inlägg är jättekul att ta del av för övrigt!

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Roligt att höra att du gillade det! Stasi och macarons kan för övrigt vara den mest otippade kombinationen i ett och samma textstycke! =D

 5. Svara

  Wilda

  18 februari, 2016

  Åh, fina du! Log många gånger när jag läste. En del igenkännanden och en del inte alls, hehe. Så som det ska vara. Ska bli underbart att ses!

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Ja, det skall bli superkul att ses!! (när jag väl slutat skaka av nervositet, ha ha ;-) ) Visste du förresten att jag har haft nästan exakt samma hårfärg och frisyr som du har nu? Det enda som skiljer är att jag hade snedlugg, för det har jag alltid. Det är typ det enda bestående i mitt liv, ha ha! =D
   Ha en riktigt fin helg, Wilda!

 6. Svara

  Amanda Jona [SPONTAN]

  19 februari, 2016

  Åh, spännande läsning! Häftigt ändå att ha flyttat runt så pass mycket :)

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Kul att du tyckte om inlägget! Ja, fördelen med att flytta ofta är ju att man får se en himla massa olika ställen. =)

 7. Svara

  kolonilotta

  19 februari, 2016

  Hej på dig! :)
  Det här var riktigt roligt att läsa.
  Du är ju hur cool som helst! Men framförallt en härlig och varm person. Och du ser ut att bo helt underbart.
  Men det måste ha varit jobbigt att flytta så mycket eftersom du tycker nya bekantskaper är jobbigt :(
  Stort tack för att du vågade dela med dig av dig själv och lite av dina livserfarenheter.
  Jag gillade ju redan dig och din blogg innan. Men nu gör jag det om möjligt ännu mer. ❤
  Du är bäst helt enkelt!!
  Ha en jätte fin helg vännen.
  Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Men du är ju bara så himmelens GO och FIN! <3 Massa massa kramar till dig!

 8. Svara

  Pernilla

  19 februari, 2016

  Kul att få lära känna dig lite bättre, fanns många punkter jag kände igen mig i! Som att gilla udda fakta och tycka det är lite jobbigt med nya människor bland annat :)

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Vad roligt att du gillade inlägget och att du kände igen dig i en del av det! Udda fakta är ju så himla underskattat kan jag tycka! =)

 9. Svara

  Sandra

  19 februari, 2016

  Vad roligt att få läsa mer om dig! Ska bli så kul att träffas och få en ”riktig” bild också :)

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Det samma! Jag lovar att komma utan stora, svarta solgalsögon och hatt med flor! ;-)

 10. Svara

  Katarina

  19 februari, 2016

  Roligt med lite info och roligt skrivet! Hur liten var du när ni bodde i Sydafrika och var bodde ni? Jag har bott i Port Elizabeth i totalt ett år under universitetstiden så jag får alltid lite ”hemlängtan” när jag hör någon nämma just Sydafrika.

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Kul att du gillar inlägget! =) Vi bodde i Johannesburg och jag var bara en liten bebis, så tyvärr minns jag inget från den tiden. Men det är en dröm jag har att åka tillbaka och få uppleva landet som vuxen, för det verkar så magiskt vackert. Jag har någon slags ”back to the roots”-längtan trots att jag inte har några konkreta minnesbilder därifrån.
   Spännande att du bott i Port Elizabeth! Kan du inte skriva lite mer om det på din blogg, för det hade varit så roligt att läsa!

   • Svara

    Katarina

    19 februari, 2016

    Jag har funderat på att skriva om det, har ju nämnt det lite då och då men det känns för avlägset för att skriva ett helt blogginlägg om det. Blir ju mer mina egna reflektioner i så fall än en reseberättelse och det tänker jag kanske inte är så intressant för andra.

    • Svara

     Hungry Heart

     19 februari, 2016

     Jag tycker ju i och för sig att det är intressant att läsa om andras reflektioner kring en resa / studier utomlands och särskilt när det gäller ett lite mer annorlunda land som Sydafrika. Men du måste ju känna dig sugen på att skriva om det om du skall göra det! =)

 11. Svara

  Katarina

  19 februari, 2016

  Hoppas att du någon gång skriver om vad som gjorde att ni valde att bo där ni bor och vad ni föll för hos huset/tomten. Sådant tycker iaf jag är superintressant. Hm, kanske ska ta och skriva om det själv någon dag.

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Absolut, det är en jättebra idé! Jag har märkt att det där med hus är lite som en kärleksrelation och att det helt enkelt blir så att ett visst hus får hjärtat att meddela: ”this is the one”! =)

 12. Svara

  Alicia

  19 februari, 2016

  Älskar detta! Fy vad kul att få läsa! Och känner igen mig själv i många av dina egenheter, haha, men min hang-up är på Påskön (ALLTSÅ VAD HÄNDE DÄR EGENTLIGEN???) och jag slukar dokumentär efter dokumentär efter konspirationsteori.

  • Svara

   Hungry Heart

   19 februari, 2016

   Åh, vad underbart det är med människor som nördar ned sig i ett ämne!! Påskön kan jag verkligen förstå att man blir hooked på, men det går ju att göra nästan vad som helst spännande. Min käre far spenderade FEM ÅR med att forska på SPOTTSTENAR! (alltså små stenar som fastnar i salivgångarna) Vi hade till och med en fototavla med en uppförstorad spottsten uppsatt hemma, ha ha! =D

   • Svara

    Alicia

    19 februari, 2016

    Hahahaha åh vad fantastiskt! Blir så himla lycklig av människor med märkliga passioner <3 Jag var och lyssnade på en föreläsning med en man som ägnat ungefär lika lång tid åt att forska om den Svartmunnade Smörbulten en gång. Det glömmer jag aldrig! Sån kärlek.

    • Svara

     Hungry Heart

     20 februari, 2016

     Ha ha, you hade me at Svartmunnad Smmörbult! =) Bara namnet liksom! Och det mest spännande är ju att hur tråkigt ett ämne än kan låta så blir det ändå fascinerande när någon som kan massor om det berättar om det och ger det liv. Jag är övertygad om att det finns rafflande världar att upptäcka inom dammtussar, flaggstänger och tacokryddor. =)

 13. Svara

  Helena

  19 februari, 2016

  Så himla roligt att läsa. Ser att du precis som jag tangerar den där gränsen på 500 hp ;-) Fast jag har fler år på nacken… :-) När jag läser tänker jag att du verkar vara en otroligt härlig person. Det hade jag på känn innan men nu tänker jag att så synd att du bor så långt borta. Önskar dig en riktigt fin helg. Stor kram till härliga du.

  • Svara

   Hungry Heart

   20 februari, 2016

   Flest högskolepoäng när man dör vinner, ha ha! =P ;-) Men ärligt talat, vad underbart att möta en till kunskapstörstande person som har svårt att få nog av universitetet och att hålla sig till bara en utbildning! =) Ja, det är grymt synd att vi bor långt ifrån varandra, men vi är ju i alla fall inte i var sin ända av världen. Du får väl helt enkelt komma och hälsa på någon gång! =)
   Ha en underbar helg vännen! Kramar

   • Svara

    Helena

    21 februari, 2016

    Haha :-) Då får man nog söka reda på någon kurs igen då. ;-) Hoppas du får en riktigt fin ny vecka! Kram till dig och isbjörnen. <3

 14. Svara

  Lund Johanna

  19 februari, 2016

  Härlig insyn i en uppenbart härlig människa! 27 länder, låter imponerande tycker jag :)

  • Svara

   Hungry Heart

   20 februari, 2016

   Gullo! =) Jag hade förmånen att växa upp i en familj där vi kunde resa mycket och fick se många länder innan jag ens var myndig. Nu var det ett bra tag sedan jag gjorde en längre resa, men jag drömmer om att få åka tillbaka till Sydafrika. Dina bilder därifrån gör ju inte längtan mindre… ;-)

 15. Svara

  Jess

  20 februari, 2016

  Kul att få veta lite mer om dig och vilket härligt underhållande språk du har :)

  • Svara

   Hungry Heart

   20 februari, 2016

   Nu gör du mig megaglad!! <3

 16. Svara

  Mikaela

  20 februari, 2016

  Så roligt inlägg, jättekul att läsa! Vill läsa ännu mer om dig som person :D Jag suger verkligen också på att kallprata, hatar det :P

  • Svara

   Hungry Heart

   20 februari, 2016

   Ha ha, vad bra! Då får jag väl se till att skriva lite mer om mig framöver. ;-)
   Ja kallprata är märkligt. Vädret är liksom som det är ändå, så jag förstår inte riktigt varför man skall spendera fem minuter med att snacka om det är som är uppenbart. Men jag har å andra sidan inte greppat den ädla konsten att småsnacka om ingenting! =)

 17. Svara

  Borgmästaren

  20 februari, 2016

  Så roligt att läsa valda delar om dig. När man läser sådana inlägg kan man inte låta bli att jämföra med sig själv och som alltid är det saker man inte känner igen och saker man känner igen. Bland det värsta jag kan tänka mig är att bo på landet och hård intervallträning. Kände dock igen mig på de numerära delarna. Har bott på 18 olika ställen, fast bara ett som barn, vilket gör att ingen människa någonsin frågat om min dialekt. Har varit i 27 (plus något till land) och har också över 500 högskolepoäng, men har idag ett jobb som jag sökt mig till själv och som inte kräver ett enda poäng och trivs toppen. Lustigt vilka vägar livet kan ta när man tänker efter. Och jag förväntar mig många fler överraskande vändningar innan det är slut.

  • Svara

   Hungry Heart

   20 februari, 2016

   Ja, visst är det lustigt vilka kringelikrokar livet tar och hur många överraskningar det bjuder på. Det hör ju inte direkt till vanligheterna att jag träffar människor som läst lika länge som jag på universitetet, men nu får jag reda på att både du, jag och ytterligare en bloggläsare (Helena) har runt 500 högskolepoäng! Fascinerande att både du och jag även bott på nästan lika många olika ställen och besökt nästan lika många länder. Undra om man på något sätt undermedvetet söker sig till vissa bloggare utan att veta hur mycket man egentligen har gemensamt? Sedan är det klart att det är mycket som är olika också. Du slipper intervallträningarna som de flesta (normala) människor brukar tycka är hemska! =D

 18. Svara

  Karin B

  20 februari, 2016

  Så kul att få veta mer om dig! så mycket du har hunnit med i ditt liv.

  • Svara

   Hungry Heart

   20 februari, 2016

   Vad gulligt av dig att lämna en kommentar! <3 Ja, jag har ju faktiskt hunnit med en hel del och mer skall det definitivt bli! =)
   P.S. Gudarnes så söta Yambo och Balder är!!

 19. Svara

  Karin B

  20 februari, 2016

  Svar: Vår Yambo är en hovawart och han har alltid gillat att rulla sig i snö. Passande namn på er golden!

 20. Svara

  Karin B

  20 februari, 2016

  Svar: Det är lugnt! Jag har mött andra golden retriever-ägare som också har sett fel.

 21. Svara

  Maja

  21 februari, 2016

  Kul med en presentation! Att äta godissnören med händerna bakom ryggen är också lite av min specialitet. När vi tävlade mot de andra medicinutbildningarna under studietiden var det den lekgrenen som vi logopeder bidrog med. haha.

  • Svara

   Hungry Heart

   21 februari, 2016

   Haha, ni kanske till och med har något vetenskapligt grundat trick att ta till i godissnöreätningen! ?

 22. Svara

  Julia

  22 februari, 2016

  Jag är väldigt lik dig vad gäller att liksom snöa in på saker. Den mest långvariga fixidén jag haft handlar om att inreda och dekorera filofaxer >.< jag gör det än idag :)

  Tack för din rara komplimang.

  • Svara

   Hungry Heart

   23 februari, 2016

   Vad roligt att möta en annan person som också blir så där passionerat intresserad av saker! Filofaxer brukar ju vara rätt kala och tråkiga annars och fyllda med måsten och möten, så det är väl alldeles utmärkt att göra dem vackra!

 23. Svara

  Skuggsidan

  23 februari, 2016

  Vad skojigt att läsa mer om dig! Känns liksom lite lyxigt att få en inblick i nån annans liv, alla har ju sina kringelikrockar i livet. Jag önskar att jag snöade in mig mer på ämnen – vilket härligt partytrick att kunna häva fram massa fakta om nåt! Och intressant för en själv förstås. Jag är nog lite för otålig dock, fast det kanske går att ändra på. Jag flyttade en del efter gymnasiet och hade också en märklig dialekt ett tag, många vilda gissningar där, men den har nog suddats ut nu tyvärr. ;)

  • Svara

   Hungry Heart

   25 februari, 2016

   Vad glad jag blir att höra att du gillar det! Det är ju så olika hur man fungerar och jag tycker det är bra att vissa är lite otåliga och inte snöar in på saker. De människorna kan ju se till att det blir lite fart och att man kommer vidare! Jag kan däremot garantera att Stasi-fakta inte någon partyhöjare, ha ha! Folk blir mer impade av att jag kan prega in en hel knytnäve i munnen (även om det var lääääänge sedan jag gjorde det sist på en fest) ?

LEAVE A COMMENT