Hirams svartvinbärssylt recept + gratis etiketter

Hirams svartvinbärssylt recept och gratis etiketter | HungryHeart.se

Få recept är så älskade som den legendariska matskribenten ”Hirams” svartvinbärssylt. Det är inte så konstigt att receptet har stått sig i årtionden, för det är utan tvekan det allra godaste. Dessutom är det snabbt, enkelt och innehåller inga som helst konstigheter – bara svarta vinbär, socker och vatten. Behöver du gratis etiketter att sätta på de färdiga syltburkarna, så hittar du dem längre ned i inlägget.

”Hiram” som står bakom receptet på sylten hette egentligen Märit Huldt och var den första kvinnan som blev invald i Gastronomiska Akademien i Sverige. Hon var illustratör, konstnär och formgivare från början, men skickade in ett bidrag till en matlagningstävling i Svenska Dagbladet och vann hela alltet. I samband med det blev hon erbjuden jobb som matredaktör på tidningen och när hon var närmare 40 år fick hon sin första text publicerad. Den här svartvinbärssylten är ett av hennes allra mest omtyckta recept.

 

SVARTVINBÄRSSYLT HIRAMS RECEPT

Ingredienser:

2 liter svarta vinbär
2 liter strösocker
1 liter vatten

Gör så här:

 1. Rensa bären och skölj dem.
 2. Lägg bär och vatten i en gryta och låt koka i 15 minuter.
 3. Ta av grytan från värmen och tillsätt sockret. Rör tills allt socker löst upp sig.
 4. Häll sylten på varma och sterila burkar och sätt genast på locket.

 

GRATIS ETIKETTER TILL SVARTVINBÄRSSYLT

Skriv ut den gratis pdf-filen på självhäftande papper. Klipp ut etiketterna och klistra på dem på syltburkarna. OBS! Etiketterna får endast användas för privat bruk.

Hirams svartvinbärssylt recept | HungryHeart.se

FLER RECEPT MED SVARTA VINBÄR: Panna cotta med svarta vinbär, Glutenfri smulpaj med vinbär och färsk basilika, Nyttig svartvinbärsgröt 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

SparaSpara

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Svara

  Charlotte Uleskog

  19 juli, 2016

  Vilka söta burkar! Älskar lätta recept som ändå känns ambitiösa :)

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Tack! Jag brukar be folk i min närhet att spara på små burkar som kan användas till sylt och annat. =) Och lätta + goda recept är de allra bästa! Man behöver ju inte krångla till saker i onödan. =)

 2. Svara

  Finurliga fröken

  19 juli, 2016

  Men så gott de såg ut! Vi som har så mycket svarta vinbär. Kanske skulle testa de där. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Om ni har många svarta vinbär, så tycker jag definitivt att ni skall prova Hirams sylt. Den är jättegod att ringla över vaniljglass t ex… =) Kram!

 3. Svara

  Grahnslöjd

  21 juli, 2016

  Nu fick jag lust att koka sylt av vinbären vi har i frysen bara för att få använda de snygga etiketterna;)

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Men åh vad gullig du är! <3

 4. Svara

  Wilda

  24 juli, 2016

  Åh så fint att lyfta upp ett sånt här gammalt recept. Fint att ta del av historia kring den. Så snygga etiketter också! <3

  • Svara

   Hungry Heart

   1 augusti, 2016

   Tack! ”Hiram” är en så spännande kvinna och jag tycker det är kul att veta mer om dem som står bakom de där recepten som vi fortsätter att baka/sylta efter i årtionde efter årtionde.

LEAVE A COMMENT