8 goda vinbär-recept

Black & Red Currant Recipes | HungryHeart.se

Nu är det vinbärstider och jag vill passa på att tipsa om åtta goda recept med både svarta och röda vinbär. Det är allt från frukost, godis, dessert, smoothie, kakor, paj, sylt och saft. Dessutom är alla recept glutenfria.

Gluten-Free Almond Cookies | HungryHeart.se

Först ut är mina favoritkakor: glutenfria och supersaftiga mandelkakor med röda vinbär. Det tar bara en kvart från att man plockar fram bunken ur köksskåpet till att man har färdigt fika. Enklare (och godare) än så blir det inte!

Black Currant Porridge Recipe | HungryHeart.se

Istället för att lägga vinbären ovanpå frukostgröten, så kan man göra en knall-lila och nyttig svartvinbärsgröt.

Vinbärssmoothie med vanilj och mynta | HungryHeart.se

Röd vinbärs-smoothie med färsk mynta funkar som både frukost och mellanmål.

Recept på godisremmar | HungryHeart.se

Både röda och svarta vinbär passar utmärkt att göra godisremmar av. Det här receptet på vinbärsremmar är veganskt, innehåller bara två ingredienser och blir färdigt redan efter 1,5 timme i ugnen.

Red Currant Cordial | HungryHeart.se

Näst på tur är klassisk röd vinbärssaft.

Free Printable Red Currant Syrup Label | HungryHeart.se

samma sida kan du skriva ut gratis etiketter i gammaldags stil till saften.

Panna cotta med svarta vinbär | HungryHeart.se

Svartvinbärspannacotta blir en perfekt sommardessert.

Gluten-Free Red & Black Currant Pie | HungryHeart.se

Denna enkla smulpaj innehåller en blandning av svarta och röda vinbär kombinerat med färsk basilika. Snabb, fräsch och supergod!

Hirams svartvinbärssylt recept och gratis etiketter | HungryHeart.se

Hirams svartvinbärssylt är en klassiker (och den allra godaste sylten om du frågar mig). På samma sida hittar du även syltetiketter som du kan skriva ut gratis.

Red Currants | HungryHeart.se

Slutligen vill jag tipsa om mitt samlingsinlägg om röda vinbär där det finns en hel del knep plus 20 olika röda vinbärsrecept på allt från desserter till bröd, dryck, kakor, chutney, curd och gelé.

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Svara

  Mikaela

  27 juli, 2016

  Vinbär har aldrig varit ett av mina favoritbär, men många av de här recepten såg ju så goda ut så jag kanske ska ge det en chans!

  • Svara

   Hungry Heart

   2 augusti, 2016

   Vad gullig du är! <3

 2. Svara

  Alicia

  27 juli, 2016

  Så himla bra sammanställning! Vi har plockat kilovis med röda vinbär för Andreas att brygga suröl med, men en burk blev kvar och står i frysen. Nu ska jag bara välja vilket recept jag ska prova först!

  • Svara

   Hungry Heart

   2 augusti, 2016

   Vad kul om du hittar ett vinbärsrecept att prova! =)
   Min öltokiga sambo ropade förresten till när han läste din kommentar: ”Såg du Ruth att han skulle brygga suröl!!!” Denna sommaren läser sambon just en surölsbryggarbok och nördar ned sig rejält i ämnet. Jag tycker att han helt plötsligt har börjat slänga längtande blickar bort mot röda vinbärsbeståndet…

 3. Svara

  Alexandra

  27 juli, 2016

  Vinbär är ju bara så himla gott! Smoothie med röda vinbär är min favorit :) De kakorna ser verkligen urgoda ut, nu ska jag spana in receptet :)

  • Svara

   Hungry Heart

   2 augusti, 2016

   Ja men visst är det supergott med vinbär! Så himla somrigt också. Jag bakade faktiskt mandelkakorna med röda vinbär igår, för det är en sommartradition vi har. =)

LEAVE A COMMENT