Så här i slutet av sommarsäsongen brukar det finnas en hel del kryddor över i trädgården. Särskilt örter som sprider sig snabbt, som mynta och oregano, är det knixigt att använda allt av. Här kommer därför tips på tre enkla och goda recept för att ta tillvara på överblivna färska kryddor. De är dessutom perfekta som lite annorlunda gå-bort-presenter!
1 Hemmagjort vitlöks- och örtsalt
2+3 Myntasocker och myntaextrakt
Du missade väl inte heller receptet på citronlemonad med mynta?
FLER RECEPT MED KRYDDOR: Äppelmos med chaikryddor, Gräslöksblomsvinäger, Hemmagjord pepparkakskrydda
FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’, Facebook, Instagram och Pinterest
Christine's Stories
Åh vad fint att göra egna örtblandningar och lägga dem i burkar. Blir ju så mycket finare att ha framme i köket :)
Hungry Heart
Ja men visst! Och när örterna dessutom bara behövt färdas från trädgård/balkong till burkarna i köket, så är det ännu bättre! =)
Fanny
Vad trevligt att göra egna kryddblandningar och ge bort! :D
Hungry Heart
Roligt att du också tycker det, Fanny! <3
Finurliga fröken
Tack snälla för dessa tips. Myntasocker låter väldigt spännande. Kram
Hungry Heart
Jag älskar att dela med mig av mina tips. =) Tusen tack för din kommentar! Kram