Min trädgård i augusti

Stockros | HungryHeart.se

Det här får bli de allra sista bilderna från min trädgård. Ni har ju fått hänga med och se vilka blommor som dykt upp från tidig vår och framåt. Nu är det dags för en avskedstur och en titt på vad som växer här i augusti.

Blodoxalis | HungryHeart.se

En del menar att blodoxalis är ett hopplöst ogräs, men för mig är den en vacker marktäckare som dessutom går att äta. Den smakar ungefär som harsyra och livar upp rabatten med sin djupröda färg.

Vindruvsblad | HungryHeart.se

I fjol klippte vi ned vindruvorna till en fjärdedel av sin tidigare höjd, för att den inte skulle klättra direkt på fasaden. Länge trodde jag att vi varit lite väl ivriga med sekatören och att växten inte skulle repa sig igen, men det visade sig att den tog sig alldeles utmärkt. Det blir inga druvor i år dock, men nästa år är de säkert tillbaka.

Äpplen | HungryHeart.se

Det som framför allt drar uppmärksamheten till sig i trädgården just nu är en massa röda små äpplen. Snart kommer de att vara färdiga att plocka och transparente blanche, som är sommaräpplen, är redan mogna.

Stockros | HungryHeart.se

Till slut: mina favoriter stockrosorna som jag har i vitt, ljusrosa, rosa, ceriserosa, mörklila och gult. Jag har passat på och tagit frön från dem, så att jag skall vara redo att plantera dem så fort vi hittat ett nytt hem…

Stockros | HungryHeart.se

FLER INLÄGG OM MIN TRÄDGÅRD: Trädgården just nuMin trädgård i juni, Vår i min trädgård

HUNGRY HEART FINNS ÄVEN PÅ: BLOGLOVIN’FacebookInstagram och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

19 Comments

 1. Svara

  Anki

  23 augusti, 2016

  Åh såna stockrosor (visste inte att de hete så!) får jag sån sommarfeeling av :) Sett såna i några år nu när man varit nere i skåne och tyckt dom varit så fina! Passar så fint mot gamla hus :)

  • Svara

   Hungry Heart

   23 augusti, 2016

   Ja men visst är stockrosor underbara! Jag är till stora delar uppväxt i Skåne och har utvecklat någon form av obsession för dem och bara måste ha en drös av dem där jag bor (även om det är en bra bit norrut)! =D

 2. Svara

  Ann

  23 augusti, 2016

  Åh vad bra att du tagit frön! Då blir det ju lite som att du får med dig en bit av huset, utöver alla minnen ni skapat där förstås! :)

  • Svara

   Hungry Heart

   23 augusti, 2016

   Ja precis! <3 För säkerhets skull har jag fått mamma att samla in extrafröer från hennes trädgård också, så nu har jag sju kuvert fulla med fröer i väntan på hus! Det gäller att vara beredd. ;-)

 3. Svara

  Camilla

  23 augusti, 2016

  Vilka härliga bilder!

  • Svara

   Hungry Heart

   23 augusti, 2016

   Tack snälla du! <3

 4. Svara

  Finurliga fröken

  23 augusti, 2016

  Usch va ont de gör i mitt hjärta när du skriver att de blir sista rundturen i trädgården. Men jag är säker på att ni kommer hitta era hem och trivas lika bra där. Fullt med vackra stockrosor. Kram

  • Svara

   Hungry Heart

   24 augusti, 2016

   Tack fina du. <3
   Av någon anledning kan jag inte kommentera på blogspot för tillfället, så jag får skriva här istället hur glad jag blev när jag såg att du tagit steget att vara med i Monthly Makers den här månaden! Dina pärlemojis är suuuuuperfina och livar upp både mig och dina medtrafikanters dag. Bra jobbat och vågat!!! Kram

 5. Svara

  Alicia

  24 augusti, 2016

  Så himla vackert, och sorgesamt. Önskar dig en ny trädgård fylld till brädden av stockrosor!

  • Svara

   Hungry Heart

   24 augusti, 2016

   Tack, Alicia. <3 Jag har samlat så många frön att jag kommer begrava nästa hus i stockrosor tror jag...
   Jag har inte lyckats kommentera på blogspot de senaste dagarna, så jag får berätta för dig här istället att jag tyckte väldigt mycket om din skalbaggebrosch. I mina ögon gjorde de skimrande pärlorna sig så bra på skalbaggen och de olika gröna nyanserna är underbara.

 6. Svara

  Christine's Stories

  24 augusti, 2016

  Åh den där Blodoxalis är så fin tycker jag. Jag tror att jag gillar den mest just för att jag älskar vinrött, hehe.

  • Svara

   Hungry Heart

   24 augusti, 2016

   Mm, vinrött är en underbar färg. Särskilt när allt annat runt omkring är grönt, så stjäl de i övrigt rätt oansenliga blodoxalisen hela showen. =)

 7. Svara

  Mikaela

  24 augusti, 2016

  Så vackra bilder! Det är så ledsamt att det här är sista inlägget från trädgården, men jag är övertygad om att ni kommer ha en makalöst fin trädgård när ni hittar ett nytt boende. Så fint att ha fröer av de stockrosor du har här med dig till nya huset <3

  • Svara

   Hungry Heart

   25 augusti, 2016

   Tack! <3 Ja, jag tror också att vi kommer att ha en fin trädgård igen i framtiden och då kommer jag låta the crazy hollyhock lady i mig få gå loss fullständigt. Ambitionen är att ytterdörren knappt skall synas för alla stockrosor. =)

 8. Svara

  Borgmästaren

  25 augusti, 2016

  Så fina bilder! Ja, det är tråkigt, men du kommer säkert att ha en trädgård i framtiden också, även om det blir en paus just nu.

 9. Svara

  Wilda

  25 augusti, 2016

  Åh, stockrosor! Bra att du tar frön <3 Känner med dig och med trädgården som kommer att sakna din kärlek till den.

  • Svara

   Hungry Heart

   1 september, 2016

   Jag tror att jag har fått göra mitt intryck i trädgården och ge den den omsorg jag förmådde. Nu är det dags för nästa man att pyssla om den och ge kärlek med nya krafter.

 10. Svara

  FREEDOMtravel

  26 augusti, 2016

  Så vackert och härligt med äpplen! Vi har ingen trädgård (bor i husbåt) men jag skulle kanske kunna tänka mig att odla lite kryddväxter ;)

  • Svara

   Hungry Heart

   1 september, 2016

   Njae, äppelträd på husbåt blir kanske lite svårt! ? Men kryddväxter är ju härligt och lättskött. Vad häftigt det låter att bo på husbåt, förresten!

LEAVE A COMMENT