DIY Berg i trä

This post is also available in: English

DIY Wooden Mountain Decor & Toy | Hungry Heart

På Monthly Makers tema leksaker är mitt bidrag de här bergen i ljust trä, smutsiga pastellfärger och skandinavisk stil. De funkar lika bra att leka med som att använda som en stilren och minimalistisk inredningsdetalj (plus att man inte behöver muttra och svära över att de skulle vara svåra att göra). Steg-för-steg-beskrivingen hittar du som vanligt längre ned i inlägget. Bonus: jag tog revansch på slöjdis!

DIY Wooden Mountain Decor & Toy | Hungry Heart

Ja, jag måste säga att jag är mäkta stolt över att ha övervunnit spöket från stränga slöjdläraren och vågat mig på att skapa i trä på första gången på mer än 20 år (undantaget en spraymålad gren). Och det var tur att jag tordes, för det visade sig vara riktigt kul att göra egna träleksaker!

DIY Wooden Mountain Decor & Toy | Hungry Heart

Det här är ett perfekt nybörjarprojekt i trä och är riktigt enkelt. (Såvida inte sågen man tänkt använda är utlånad, så att man får använda en halv centimeter tjock sågklinga som vanligtvis klyvs ved med… Fast det gick ju bra det också efter lite extra sandpapprande!) Jag är riktigt sugen på att ge mig i kast med nästa träprojekt. Men först måste vi ju kolla på hur man gör de här trä-bergen!

DIY Wooden Mountain Decor & Toy | Hungry Heart

DIY TRÄBERG (LEKSAK & DEKORATION)

Material:

Ljus träplanka av tjockare sort (jag använde en asp-bräda som man egentligen har på insidan av en bastu och den var 2,2 cm tjock och 6,6 cm bred), penna, linjal, såg, sandpapper, färg och pensel.

Gör så här:

 1. Rita ut några stycken olika höga trianglar på din planka.
 2. Såga ut trianglarna.
 3. Sandpappra kanterna jämna och fina.
 4. Måla bergen med giftfri färg.

DIY Wooden Mountain Decor & Toy | Hungry Heart

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I oktober är temat LEKSAKER och Elsa är värd. Kommentera detta inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28:e oktober för att vara med.

Vi som håller i Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

DIY Wooden Mountain Decor & Toy | Hungry Heart

FLER DIY FÖR BARNRUM: DIY Mobil med betongmoln, DIY Nallebjörn med gratis mönsterDIY Super Mario-mobil

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’InstagramFacebook och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

13 oktober, 2016

RELATED POSTS

22 Comments

 1. Svara

  Stina | Stinas tillvaro

  21 oktober, 2016

  Så sobra, vackra och samtidigt lekfulla – toppenfint!

 2. Svara

  Alicia

  21 oktober, 2016

  Guuud vad fina! Och så kul att du tog revansch på slöjdämnet! Jag tycker också det är jättesvårt med trä och gör mig alltid illa, men blev inspirerad av det här. Bergen är så vackra!

 3. Svara

  Beatrice

  21 oktober, 2016

  Åh, gillar dessa jättemycket! Stilrena, snygga, och kul att man kan leka med dem också! Hatade också träslöjden, men har väl aldrig riktigt kommit över det där alltså… Får se om jag ger mig på trä någon gång när jag bor lite större!

 4. Svara

  Borgmästaren

  21 oktober, 2016

  Snyggt! Så fint att det blev leksaksbetonat men ändå något som man kan ha framme som vuxen. Jättesnygga!

 5. Svara

  Mikaela

  21 oktober, 2016

  Jäklar vad fina!!! Älskar färgskalan du valt! Och alltså jag kände precis likadant när vi hade trätemat i februari! Men inte har jag gjort något i trä sedan dess, får ta och ta tag i det snart för det var ju sjukt kul!

 6. Svara

  Jessica

  21 oktober, 2016

  åååh vad fina de blev!!!! Heja!!

 7. Svara

  Silje

  21 oktober, 2016

  Så nydelege og vakre dei blei! Synest det er kjempekult at ein kan ha dei som pynta, medan ein også kan leike med dei om ein vil det :)

 8. Svara

  Jess

  21 oktober, 2016

  Superfina! Älskar den kalla färgskalan, passar perfekt till isiga bergstoppar och jag tänker mig att de gör sig perfekta som leksaker men också som typ smyckesförvaring för ringar och liknande.

 9. Svara

  sandra

  22 oktober, 2016

  GUD så fina! Älskar dem :D

 10. Svara

  Pernilla

  22 oktober, 2016

  Så fina! Känns bra med leksaker som är snygga att se på också ;)

 11. Svara

  Wilda

  22 oktober, 2016

  Otroligt fina! Så ljusa och hoppingivande leksaker som ju blir superfina både på en hylla och i någons lekande händer. <3

 12. Svara

  Jenny

  23 oktober, 2016

  Så fina! Både roligt och inspirerande att läsa om din slöjd-revansch också, ska bli spännande att se vad du hittar på med ännu ett material i verktygslådan :D

 13. Svara

  made by mary

  23 oktober, 2016

  Ni är så duktiga alla ni i monthly makers, att ni är kreativa månad efter månad efter måndag. Kärlek! Och så fina de där bergen <3

 14. Svara

  Katarina

  24 oktober, 2016

  Wow för revanschen! Så härligt att höra! Vacker revanch blev det också :-)

 15. Svara

  Grahnslöjd

  28 oktober, 2016

  Vad stilrena och fina, gillar färgerna väldigt mkt!:) Fy för dåliga lärare!!!

 16. Svara

  Borgmästaren

  29 oktober, 2016

  Hoppas allt är väl med dig. Du brukar posta inlägg lite oftare så man blir lite orolig. Hoppas du inte känner press att posta inlägg utan att du bara känner omtanken.

  Önskar dig allt gott i höstmörkret. :)

 17. Svara

  Elsa

  30 oktober, 2016

  I love it! Helt magiska! Älskar att både du och jag har en förkärlek till pasteller <3

 18. Svara

  Julia

  31 oktober, 2016

  Så fina! Älskar färgerna och enkelheten! Känner lite som du att trä är ett lite läskigt material att jobba med. Ska nog också försöka överge den känslan och våga mer! :)

 19. Svara

  Borgmästaren

  11 november, 2016

  Nä, nu börjar man bli riktigt orolig för dig. Önskar dig allt gott och hoppas att du har folk omkring dig som ger dig kärlek och omtanke. Hoppas få se dig snart igen.

  • Svara

   Hungry Heart

   13 november, 2016

   Tack för din fina omtanke. <3 Det var verkligen inte meningen att oroa någon. Jag körde slut på mig men nu har jag vilat ikapp mig lite och är tillbaka på banan. =) Kram

LEAVE A COMMENT