Monthly Makers 2017

This post is also available in: English

Monthly Makers

För ett kreativt 2017 – tillsammans!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

I år har vi glädjen att välkomna fantastiska Emilia, Fredrika, Johanna och Julia till värdgruppen! Nytt för 2017 är även att månadstemat släpps redan den 5:e, så nu får du ännu mer tid för skapande! Redan idag hittar du januaris tema hos Jessica.

Anna María, Annica, Beata och Sandra lämnar Monthly Makers, men fortsätter såklart att skapa underbara ting. Tack för den här tiden!

Monthly Makers

Så här går det till:

12 bloggar, 12 månader, 12 teman. Vi är värdar för ett var.

Den 5:e släpper månadens värd vårt gemensamma tema. Du skapar något inspirerat av det och postar det i sociala medier (blogg, Instagram eller liknande). Du är fri att tolka temat hur du vill. Våra enda regler är att ditt bidrag ska vara gjort av dig själv, skapat samma månad som temat är aktuellt och att du skriver att du deltar i Monthly Makers utmaning. Länka till värden (@MonthlyMakers på Instagram) och tagga gärna #monthlymakers.

Den 20:e presenterar månadsvärden sitt eget bidrag och börjar samla in era i kommentarsfältet. Du kommenterar värdbidraget med en länk till ditt eget senast den 28:e. Den sista dagen i månaden sammanställer värden allt vi skapat tillsammans.

DIY Cloud Mobile | Hungry Heart

På tema Våren gjorde jag en mobil med betongmoln och pappersblommor efter ordspråket ”April showers bring May flowers. (Endast blommorna har steg-för-steg-instruktioner).

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsa, Emilia, FredrikaJessica, Johanna, JuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

DIY Paper Diamond | Hungry Heart

Pappersdiamanter med gratis mall skapade jag på tema Färg

Här är ytterligare några exempel på vad jag skapade under förra årets Monthly Makers-utmaningar. (Klicka på bilderna för att komma till steg-för-steg-beskrivningarna). Är så spänd på att se alla deltagares fantastiska bidrag under 2017!

DIY Leather Passport Cover | Hungry Heart

Ett passfodral i återbrukat läder och stansat resecitat var mitt bidrag på tema Bokstäver & Ord

DIY Concrete Bowl with Gold Pattern | Hungry Heart

På tema Metall skapade jag en ”ruffig” betongskål med mönstrad insida och guldstänk.

DIY Clay Donuts | Hungry Heart

När det var tema Miniatyr slog jag till med en pastellfärgad gullighetsbomb och gjorde mini-donuts av lera.

DIY Wooden Mountains | Hungry Heart

Moderna träleksaker och prydnader i form av berg var mitt bidrag till tema Trä.

Nu hoppas jag att DU vill vara med och skapa med oss i Monthly Makers under 2017!

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’InstagramFacebook och Pinterest

SparaSpara

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

6 Comments

 1. Svara

  Jessica

  5 januari, 2017

  Alltså älskar ju allt du gjort, men passfodralet är så FÖRBANNAT snyggt!!!

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2017

   Åh, tack Jessica! <3 Är så himla pepp på att Monthly Makers satt igång igen för året!!

 2. Svara

  Jess

  5 januari, 2017

  Så himla kul med ett nytt år med Monthly Makers! Mini donutsen är så himla söta och mitt sitter så fint vid min arbetsplats och gör den lite roligare om dagarna :)

  • Svara

   Hungry Heart

   5 januari, 2017

   Ja, superkul! Hoppas du har chansen att vara med!!
   Men åh, har du kvar ler-donuten? Vad roligt att höra – tror det behövs mer pastelliga sötsaker i bank- och finansvärlden! ;-)

 3. Svara

  Borgmästaren

  11 januari, 2017

  Åh så fint nytt utseende! Och roligt att Monthly Makers är igång igen! Har inte kollat bloggar på ett tag när jobbet drog igång med full fart men är nu taggad att börja med temat men ändå står jag och stampar. Det är helt NOLLSTÄLLT vad gäller ideér, men det finns ju tid än. Tycker det var roligt tema, så brett.

  Tråkigt att höra att du inte kan kommentera… fattar inte varför. Ska kolla om fler har problem med det. Kanske kan be dem lämna en kommentar om de har upplevt svårigheter :) Ha ha!

  • Svara

   Ruth

   12 januari, 2017

   Åh, vad roligt att du gillar det nya utseendet på bloggen! Än är det inte riiiiiktigt färdigt, men jag jobbar som en liten tok på att allt skall vara på plats så snart som möjligt.
   Mmm, visst är nya Monthly Makers-temat spännande? Det går ju att tolka på så många olika sätt. Som t ex kontrasten mellan gammalt och nytt som ju du är en mästare på. Har du kikat på MMs Pinterest annars? Där finns en massa inspiration på det aktuella temat.
   Nej jag begriper inte heller varför blogspot portar mig från att kommentera med jämna mellanrum. När jag fyllt i kommentaren och mina uppgifter så försvinner allt när jag trycker på publicera. Har sett till så att jag tillåter pop up-fönster och insticksfiler, men nix pix går inte. Lite tråkigt att inte kunna lämna kommentarer, men rätt som det är brukar det vara löst, så vi får väl hoppas på det den här gången också! =)

LEAVE A COMMENT