Gratis kort Drittsekk Skam (Monthly Makers kontrast)

drittsekk Skam - gratis kort att skriva ut | Hungry Heart

Fler än jag som älskar TV-serien Skam? Själv har jag sett alla säsonger två gånger och väntar ivrigt på 4:an. Dessutom har jag börjat säga ”drittsekk” varje gång jag klantar mig.

För alla Skam-fans där ute har jag gjort ett drittsekk-kort som du kan skriva ut gratis. Behåll det själv eller ge det till någon som du är säker på uppskattar ironin. För som citatet på Nooras dörr lyder: ”Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.”

 

DRITTSEKK SKAM GRATIS KORT

Du behöver:

Gratis pdf-fil, A4-papper (helst av lite tjockare kvalitet) och skrivare.

Gör så här:

Skriv ut pdf-filen. Vik pappret på mitten.

Noora + William | Hungry Heart

Foto: NRK

Det här är även mitt bidrag till Monthly Makers tema kontrast. Den tjusiga skrivstilen får kontrastera mot ordet den tecknar.

Egentligen hade jag något helt annat planerat för det här temat, men jag lyckades vurpa på en isfläck och bräckte en fingerled 90 grader åt fel håll. Högerhanden är nu tillfälligt obrukbar för skapande och fotograferande. Men jag kan i alla fall sköta datorn med vänsternäven, så det blev ju ett bidrag ändå!

 

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat KONTRAST och Jessica är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/1 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’InstagramFacebook och Pinterest

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

5 januari, 2017

RELATED POSTS

25 Comments

 1. Svara

  Silje

  21 januari, 2017

  Isj, du får ha god betring med handa di, Ruth! Synest i alle fall at sitatet passar ypperleg til temaet nettopp på grunn av den fine fonten som du bruker til å skrive eit ikkje fullt så fint ord ;) God helg!

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Tack, Silje! Fingret läker och blir bättre, så jag hoppas att jag snart ska kunna använda högerhanden igen!
   Ha en trevlig vecka!

 2. Svara

  Jessica

  21 januari, 2017

  ÅÅÅH VA FINT <3

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Tack, Jessica!

 3. Svara

  Mikaela

  21 januari, 2017

  Älskar Skam <3 Min kära sambo är så irriterad på mig för att jag går runt och pratar låtsasnorska hahaha. Skulle kunna skriva ut det här och ha på väggen också? Så fint :D Alltså aj på fingret, hoppas det läker fort som attan så du kan skapa och fota med båda händer!

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Ja men visst är serien SÅ bra! Jag funderar på att se om den en tredje gång, haha! ?Och ens norska ordförråd har ju helt klart utökats. ”Serr” säger jag i tid och otid nu. ?
   Jag hoppas också att fingret ska skynda sig på med att läka, för det börjar ju bli lite jobbigt att inte kunna skapa!

 4. Svara

  Borgmästaren

  21 januari, 2017

  För en som inte sett Skam (än) var din rubrik helt obegriplig men det klarnade snabbt när jag började läsa texten. Snyggt typsnitt och tur att du påminde mig om att det var klart att börja länka till Jessica. Jag var inne hos dig i morse och fattade först då att den 20:e redan hade passerat. Jag har ruvat på vad jag ska göra och hade en idé men den kändes inte rolig, så en till men den kändes inte görbar och så gick det vidare och vidare och jag bara ratade idéer. Insåg i morse att nu är det bara att slå till och göra något och när jag var på loppis på dagen klarnade det vad det skulle bli. Ska jobba vidare med det i helgen och få klart det i tid nu.

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Är så glad för att du körde på den idén, för ditt bidrag blev så otroligt fint! ?

 5. Svara

  Wilda

  22 januari, 2017

  Alltså aj vad ont det måste göra i ditt finger. Krya! Så himla kul idé det här och jag bara skrattar för mig själv. Passar ju jäkligt bra ihop med situationen med fingret också. ;)

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Tack för omtanken! ? Ja, jag vet ju att det kanske inte är helt språkligt rätt att säga drittsekk åt situationer, men jag klassar fingerincidenten som en drittsekk moment ändå! ?

 6. Svara

  Nyster

  22 januari, 2017

  Hallå, så himla fin din hemsida är!! Verkligen proffsig och vacker. Ett smörgåsbord av inspiration! Så kul att klicka runt bland alla dina fina projekt!

  Stackars dig och fingret, hoppas att det snart blir bättre!!!

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Åh vad gullig du är! Jätteroligt att höra att du gillar den nya hemsidan. ?

 7. Svara

  Julia

  22 januari, 2017

  Haha drittsekk, så fyndigt bidrag ju! Jag har själv börjat använde det ordet lite för ofta + massa andra ord och uttryck från serien (värst var det under jullovet när jag hade skam marathon heh, jag har lugnat mej nu)
  Fy för vurpen, hoppas ditt finger läker supersnabbt och du kan börja använda högerhanden igen!

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Ja men visst fastnar de norska uttrycken fort som attan! Jag började till och med drömma lite på norska. ?
   Tack, jag ska hälsa fingret att skynda sig på. Jag börjar bli liiiiite otålig på det!

 8. Svara

  Stina | Stinas tillvaro

  23 januari, 2017

  Skam i mitt hjärta <3 Så himla fint du fått det här inne förresten!

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Tack, Stina!

 9. Svara

  Katarina

  23 januari, 2017

  Krya på tummen! Skam har jag inte tittat på än, spar den tills jag har tid att fastna. :-)

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Tack! Ja, det är nog bäst att du väntar tills du har tid, för fastnar gör man på nolltid! ?

 10. Svara

  Julia

  23 januari, 2017

  Nej va kul men kontrasten vackert kort och ”fult ord” ;) Har fått min pojkvän att kolla på Skam också, blir andra varvet för mig nu och så vi är två som kastar ut oss norska uttryck… Gör ont i mig att läsa om ditt finger. Hoppas det går över snabbt!

  • Svara

   Ruth

   24 januari, 2017

   Gud vad gött att du fått din pojkvän att kolla på Skam! Själv går jag omkring och slänger mig med norska slanguttryck medan min kärlek ser ut som ett frågetecken!

 11. Svara

  Fredrikapåvinden

  27 januari, 2017

  SÅ fint kort! Jag har också fallit pladask för skam och sträcktittat alla säsonger <3 Och så himla mycket aj på ditt finger :( Hoppas du är bättre nu!

  • Svara

   Ruth

   28 januari, 2017

   Tack Fredrika! Ja visst är Skam SÅ bra! Längtar efter fjärde säsongen…
   Jo, fingret börjar bli bättre även om det fortfarande trilskas med mig. Men det ser i alla fall inte längre ut som en bullig 8:a! =)

 12. Svara

  Jess

  29 januari, 2017

  Aj på fingret, hoppas det läker snabbt! Jag har inte riktigt hängt med i skam men började se några avsnitt förra helgen och tror jag måste fortsätta nu ändå :)

  • Svara

   Ruth

   30 januari, 2017

   Tack för omtanken, Jess! <3
   Skam blir bara bättre och bättre ju längre man kommer i serien, så jag kan verkligen rekommendera att fortsätta. Om du har tid att riskera bli helt fast alltså... =)

LEAVE A COMMENT