Jag är inspiratör för hållbar livsstil!

Garden & Gardening | Hungry Heart

Jag är så oerhört stolt och glad över att GreenMatch har utsett Hungry Heart till en av ”40 inspiratörer för hållbar livsstil 2017”! Utmärkelsen delas ut till bloggar och hemsidor som aktivt jobbar för en mer hållbar värld. Bland vinnarna finns både några av mina förebilder sedan tidigare plus helt nya och inspirerande bekantskaper. Kolla gärna in hela listan här!

Det känns väldigt roligt att bli uppmärksammad just för miljö- och hållbarhetsperspektivet, eftersom det är något jag försöker väva in i alla ämnen här på Hungry Heart. På bloggen syns det i allt från konkreta och enkla tips, t ex hur man städar miljövänligt, till vackra naturbilder och recept där man tar tillvara på ingredienser från trädgården eller den vilda naturen (utan att behöva ha några förkunskaper).

Det mitt hjärta klappar extra mycket för är dock att inspirera andra till att själva skapa (DIY:a) de saker de behöver. Framför allt vill jag uppmuntra till att använda återbrukat material.

Vad är det som är så hållbart med DIY då?

DIY patronvas | Hungry Heart

Jo, DIY (”gör det själv”) är i sig konsumtionskritiskt och går tvärt emot slit-och-släng-kulturen. Jag vill visa, att istället för att köpa något nyproducerat, så kan man ofta tillverka det själv utan att det behöver vara så krångligt. Allra bäst är det om man använder sig av återbruk; material som man redan har hemma eller som går att hitta begagnat. Sådant som vanligtvis ses som ”skräp” och annars hade slängts, kan man ge nytt liv och nya användningsområden.

Förutom att återbruk är miljövänligt och resurssparande, så är det också otroligt roligt och utvecklande för kreativiteten. På köpet sparar man en hel del pengar. Något som man själv har skapat och lagt ned tid och arbete på slänger man heller inte i första taget. 

Läs gärna mina bästa tips för att skapa med återbrukat material!

Återbruk | HungryHeart.se

Allra viktigast tycker jag det är att man aktivt funderar över sina levnadsvanor och är nyfiken på och öppen för alternativ. Vi har alla kommit olika långt i vår strävan mot en hållbar livsstil och själv har jag fortfarande mycket jag vill ändra på.

Men huvudsaken är att man börjar förändringen och sedan hela tiden utmanar sig själv för att ta ytterligare steg mot en hållbar livsstil. Ta del av fakta, inspireras av andra och dela själv med dig av dina bästa tips, så hjälps vi tillsammans åt att göra världen bättre!

Jag är inspiratör för hållbar livsstil | HungryHeart.se

Vad är ditt bästa tips till en hållbar livsstil? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

 

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: BLOGLOVIN’InstagramFacebook och Pinterest

P.S. Samlingsinlägget i Monthly Makers tema ”något jag aldrig testat” finns nu hos Julia

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

Ruth

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

RELATED POSTS

8 Comments

 1. Svara

  Alicia

  3 augusti, 2017

  YOU GO GIRL! Bra jobbat!!!

  • Svara

   Ruth

   11 augusti, 2017

   Tusen tack för peppen! <3

 2. Svara

  Finurliga fröken

  4 augusti, 2017

  Stort grattis till dig! Jag är inte ett dugg förvånad. Du har en fantastisk blogg full med inspiration och idéer. Kram

  • Svara

   Ruth

   11 augusti, 2017

   Tack snälla du! <3 Jätteroligt att kunna inspirera andra med det jag gör. Stor kram!

 3. Svara

  Wilda

  5 augusti, 2017

  Så väl värd det! Så ambitiöst och bra du jobbar med att sprida det budskapet! <3

  • Svara

   Ruth

   11 augusti, 2017

   Tack, Wilda! <3<3<3

 4. Svara

  Mikaela

  10 augusti, 2017

  Så himla välförtjänt ❤❤❤

  • Svara

   Ruth

   11 augusti, 2017

   Tack snälla du! <3

LEAVE A COMMENT